Politică

Secretariatul Parlamentului condamnă un alt fake-news lansat de presa afiliată Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a apariției în presa afiliată Maiei Sandu și PAS a unor informații eronate și manipulatoare, Secretariatul Parlamentului precizează că a fost inițiat exercițiul de estimare a numărului de persoane dispuse pentru a li se administra vaccinul anti-COVID-19.

Aceasta este o etapă preparatorie necesară și recomandată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale întru estimarea numărului necesar de doze, modalitatea și graficul de vaccinare. Procedura propriu-zisă va avea loc în conformitate cu planul de vaccinare stabilit de ministerul de profil.

În acest context, corpul de deputați și angajați ai Secretariatului Parlamentului au fost informați despre acest exercițiu și rugați să-și exprime disponibilitatea de a fi sau nu vaccinați. Totodată, precizăm că de la începutul pandemiei și până în prezent, 145 de persoane, inclusiv deputați și angajați ai Secretariatului Parlamentului, au fost infectați cu noul tip de coronavirus.

Secretariatul Parlamentului condamnă acțiunile de dezinformare și manipulare a opiniei publice și recomandă instituțiilor mass-media să informeze corect, obiectiv și imparțial societatea.

Menționăm că știrea despre pretinsa vaccinare a deputaților și a lucrătorilor Parlamentului a fost publicată inițial de tv8, după care aceasta a fost preluată și de alte surse afiliate șefului statului și PAS.

loading...

Comments are closed.