Secretarul Comisiei Electorale Centrale și-a anunțat demisia, din motive personale

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandr Berlinschii, a anunțat că își depune mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale. Alexandr Berlinschii a precizat că motivele demisiei sunt personale și legate de viața privată, scrie IPN

„A fost o onoare și o provocare să activez în calitate de funcționar electoral pentru o perioada de aproape 10 ani. În timpul mandatului meu la CEC, am avut privilegiul de a contribui la promovarea integrității și transparenței în procesele electorale, lucrând alături de colegi profesioniști și dedicați serviciului public. Am învățat multe și am avut parte de experiențe valoroase, pentru care sunt recunoscător”, a scris Alexandr Berlinschii pe rețelele de socializare.

Alexandr Berlinschii a fost desemnat în CEC în anul 2021 de către Parlament, la propunerea fracțiunii PAS.

Recent, din cadrul Comisiei Electorale a plecat Ludmila Lupașco, la fel delegată de PAS. Ea și-a depus mandat de membru invocând plecarea peste hotare. În locul ei, săptămâna trecută Parlamentul a numit-o membră CEC pe Rita Lefter-Simașco.

Comisia Electorală Centrală este un organ colegial format din șapte membri. Patru dintre ei sunt numiți de Parlament, iar câte unul de președintele țării, de Consiliul Superior al Magistraturii și de Guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share