Secretarul general al Ministerului Mediului a participat la sesiunea de colaborare economică Moldova-România

În perioada 7-9 aprilie 2024, Petru Tataru, secretar general al Ministerului Mediului a participat la cea de-a XII-a sesiune a Comisiei Interguvernamentale de colaborare economică Republica Moldova – România. În cadrul discuției cu reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din România s-a convenit asupra continuării colaborării în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării.

De asemenea, a fost reiterată importanța semnării la Kiev, Ucraina, a Declarației privind cooperarea legată de managementul apelor din perspectiva aspectelor internaționale în bazinul râului Prut, în scopul consolidării activităților pentru gestionarea în comun a râului Prut și îmbunătățirii calității apei. Părțile urmează să colaboreze și în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea şi ajutorul reciproc în cazul producerii dezastrelor.

Totodată, a fost convenită completarea Memorandumului de Înțelegere dintre Ministerul Mediului din Republica Moldova și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România privind colaborarea în domeniul protecției mediului.

Total
0
Shares
Total
0
Share