Social

Securitatea alimentară, consecințele pandemiei și acțiunile anticriză, discutate la o conferință a țărilor membre a IFAD

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a participat astăzi la conferința online a țărilor membre a Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă, transmite Telegraph.md

în cadrul conferinței s-a discutat despre nivelul de trai în mediul rural şi securitatea alimentară a țărilor membre IFAD, pe fundalul pandemiei COVID-19. Evenimentul a reunit demnitari de nivel înalt din Africa de Nord, Asia și Europa.

Obiectivul dialogului a fost de a identifica, cu suportul organizaţiilor internaţionale,  măsurile de răspuns la criza pandemică şi realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Oficialii au realizat un schimb de opinii, despre consecințele pandemiei asupra sectorului economic și social din mediul rural și acțiunile anticriză necesare, inclusiv, cum ar trebui să reacționeze instituțiile pe care le gestionează pentru înlăturarea efectelor negative ale pandemiei și asigurării securității alimentare, în special în mediul rural.

Totodată, au realizat un schimb de experiență despre proiectele în derulare în fiecare țară și cum ar putea acestea ajuta la diminuarea impactului și combaterea pandemiei de Covid.

În discuții oficialii au menționat că, în contextul, în care răpîndirea globală a pandemiei COVID-19 are un impact drastic asupra creșterii economice mondiale, țările membre IFAD își propun să identifice măsuri urgente de redresare a impactului economic-financiar-social cauzate de pandemia globală, cu impact major, preponderent, asupra statelor aflate în curs de dezvoltare, aprofundând inechitatea socială şi numărul persoanelor vulnerabile.

Citește și: Primarul Chișinăului spune în ce condiții ar putea fi instalată carantina în Chișinău

loading...

Comments are closed.