Ședinţa Comisiei municipale privind situaţiile excepţionale: Piața Centrală ar putea fi închisă

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei municipale privind situaţiile excepţionale, s-au luat mai multe decizii cu privire la gestionarea situației create de infecția cu COVID-19, transmite Telegraph.md

Primarul a solicitat responsabililor din domeniul sănătăţii ca în situaţie de criză să fie amenajate şi dotate cu cele necesare spații speciale izolate în instituţiile medicale, iar recomandările specialiştilor să fie strict respectate atât de medici, cât şi de către persoanele cu semne clinice de boală.

Deciziile luate în urma ședinței sunt următoarele:

1. Intensificăm Campania informațională cu privire la măsurile de prevenire a COVID – 19.
Vom instala panouri informative la scară largă. Mesaje informaţionale vor fi plasate inclusiv pe ecranele mari LED, panouri mici, light boxuri şi la staţiile de aşteptare a transportului public, pe internet şi la TV.

2. O altă acţiune importantă în prevenirea răspândirii virusului de tip nou este închiderea pentru o perioadă Pieţii Centrale din Chişinău. Și vom recomanda și altor piețe să facă acelaș lucru.

3. Sistăm activitatea cantinelor sociale şi vom asigura livrarea bucatelor acasă.

4. Limităm accesul la serviciile sociale în instituții și direcționăm spre suport la domiciliu.

5. Încercăm să motivăm trecerea magazinelor în regim online, livrare la domiciliu, achitare online, pentru ca oamenii să contacteze cât mai puţin.

6. Vom întreprinde acţiuni mai stricte de control în transportul public și cel privat, terenuri de joacă, sport, spatii publice în ceea ce priveşte dezinfecția.

7. Intenţionăm ca cei mai buni profesori să înscrie cursuri pentru curricula națională pe clase și profiluri, de exemplu pe 2 săptămâni înainte.
În acest scop vom cere ajutorul Guvernului, misiunilor diplomatice şi ambasadelor acreditate la Chişinău.

Ion Ceban a subliniat că trebuie să fim precauți în contextul în care majoritatea cetăţenilor care se întorc de peste hotare, ajung mai întâi în Chişinău, prin intermediul curselor aeriene sau terestre, iar în capitală este concentrat un număr foarte mare de oameni.

Citește și: Moldovenii sunt îndemnați să achite online facturile la căldură și electricitate, din cauza coronavirusului

Total
0
Shares
Total
0
Share