Ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și a României: “Este o mare bucurie că o astfel de ședință are loc în anul Centenar”

viorica dancila si pavel filip, puncte vamale de trecere, colaborare moldo-romana, vama leuseni-albita, vama ungheni, aglomeratie la vama, serviciul vamal

La sediul Guvernului din România, se desfășoară astăzi Ședința Comună a Guvernelor Republicii Moldova și cel al României. În primele declarații, cei doi oficiali au mulțumit reciproc pentru susținere. Viorica Dăncilă a menționat că proiectele comune trebuie puse în practică cât mai curând.

Șefa Executivului de la București a declarat că este o deosebită plăcere ca să fie gazda unei astfel de ședințe comune a Guvernelor celor doua state. Aceasta a ținut să ureze bun venit prim-ministrului Pavel Filip și membrilor cabinetului de miniștri de la Chișinău. O importanță deosebită acestei întâlniri în opinia Vioricăi Dăncilă îi oferă perioada în care aceasta are loc, anume anul centenarului, informează Publika.

“Pentru noi, în acest an deosebit de important, trebuie să avem în vedere inculsioarea relațiilor bilaterale, economice și comerciale dintre cele două țări. În cursul discuțiilor vom aborda puncte concrete de cooperare, de impulsionare a cooperării între cele două țări și sper ca la sfârșitul acestei întâlniri să vorbim despre lucrurile pe care le-am realizat, decis și să impulsionăm ca proiectele pe care le avem să fie accelerate și puse în practică cât mai curând“, a spus premierul României, Viorica Dăncilă.

La rândul său, Premierul Republicii Moldova a felicitat noii miniștri ai României și le-a urat succes în noul mandat. De asemenea, Pavel Filip a mulțumit pentru susținere și pentru ajutorul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova.

Șeful Executivului de la Chișinău a menționat că se bucură că o astfel de ședință a avut loc și dorește să ureze succes noilor membri al Guvernului român, menționând că și Guvernul din Republica Moldova a trecut prin reforma guvernamentală. “Noi suntem într-un spațiu comun lingvistic, într-un spațiu comun cultural, într-un spațiu comun de valori, de aceea și relația este una specială. Vă mulțumesc pentru aceată ocazie, pentru ajutorul constant pe care l-am simțit din partea României”, a spus premierul Pavel Filip.

Pavel Filip a venit și cu un mesaj cu facebook. Premierul a evidențiat importanța pe care o are asistența oferită de România în derulalea a zeci de proiecte de la noi din țară.

O discuție sinceră și caldă cu dna prim-ministru Viorica Dăncilă. Avem zeci de proiecte în derulare, iar asistența României pentru țara noastră înseamnă sute de grădinițe renovate, poduri și autostrăzi, gazoductul Iași-Ungheni, secții de spitale modernizate, edificii de cultură reparate. România este mai mult decât un prieten și un partener și ne-a întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie. Și pentru asta am mulțumit astăzi colegilor“, a scris pe facebook, premierul Pavel Filip.

Amintim că astăzi, la Palatul Victoria are loc o ședință comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Printre cele mai importante decizii se numără eliminarea tarifelor la roaming. Astfel, cetățenii moldoveni care merg în România vor achita convorbirile telefonice conform tarifului local, același lucru se va întâmpla și în cazul vizitelor cetățenilor români în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share