ŞEDINŢĂ OSCE: „OPEN DIALOG FONDATION – DISTORSIONARE ÎN SCOPURI PROPAGANDISTE”

ŞEDINŢĂ OSCE, OPEN DIALOG FONDATION – DISTORSIONARE ÎN SCOPURI PROPAGANDISTE, ludmila kozlovska, ablyazov, natalia morari, maia sandu, pas, andrei nastase, platforma da, republica moldova

ONG-ul „Open Dialog Fondation”, al cărui preşedinte este Ludmila Kozlovska şi care face lobby pentru Maia Sandu şi Andrei Năstase, a primit aviz negativ de la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Activitatea organizaţiei a fost discutată în cadrul unei şedinţe, la începutul acestei luni, în Varşovia (Polonia) şi a avut loc în cadrul dezbaterii privind cooperarea dintre guvern şi societatea civilă în ţările ex-sovietice. La eveniment au participat, inclusiv, formatori de opinie şi jurnalişti din Marea Britanie, Italia, Lituania, Armenia şi Ucraina. Concluzia, în urma discuţiilor despre activitatea Open Dialog, a fost unanim consemnată printr-o declaraţie: “Fundaţia Open Dialog foloseşte banii sponsorilor pentru a distorsiona mesajele referitor la aşa zisele încălcări ale drepturilor cetăţenilor. Acest lucru fiind făcut în scopuri de propagandă”.

Detalii aici: https://eutoday.net/news/politics/2018/osce-leadership-urged-to-pay-attention-to-the-activities-of-controversial-ngo-open-dialog-foundation

Ludmila Kozlovska, preşedintele ODF, expulzată recent din Polonia şi UE, bănuită fiind de legături cu serviciile secrete ruseşti, a susţinut la Consiliul Europei și în instituțiile UE, opoziția de la Chișinău, organizând, inclusiv, mai multe vizite ale politicienilor în statele europene. Fundaţia este finanţată de către controversatul oligarh din Kazahstan, Mukhtar Ablyazov. Acesta fiind în legătură strânsă cu liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, și raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon, ultimul fiind apărat cu insistenţă în exteriorul Republicii Moldova de către Kozlovka. Presa a scris despre Ablyazov că s-ar fi îmbogățit prin scheme raider, spălare de bani, racket, dar şi că ar fi stat în spatele revoluției oranj din Ucraina. Mukhtar Ablyazov s-a aflat timp de trei ani în arest preventiv în Franța, fiind acuzat că a lăsat o bancă din țara sa fără peste șase miliarde de dolari.

Detalii aici: https://brussels-express.eu/a-controversial-brussels-registered-human-rights-ngo-is-under-scrutiny/

Open Dialog a finanţat călătoriile, la mai multe forumuri și adunări la Bruxelles și Strasbourg, a liderilor PAS şi PPDA, dar şi a jurnaliștilor poziționați împotriva guvernării. Maia Sandu și Andrei Năstase, alături de Natalia Morari, Alexandru Machedon sau avocata Ana Ursachi, au participat, de asemenea, la activități finanțate de fundația lui Ablyazov şi condusă de Kozlovska.

Detalii aici: http://assembly.coe.int/Communication/IBAC/IBAC-GIAC-Report-EN.pdf

Total
0
Shares
Total
0
Share