Externe

Șeful Agenției pentru Energie Atomică a ajuns în Ucraina pentru a verifica securitatea centralelor nucleare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, a ajuns în Ucraina pentru discuții cu oficiali guvernamentali de rang înalt cu privire la asigurarea securității și siguranței siturilor nucleare ale țării, potrivit BBC, citat de Digi24.ro

Rafael Mariano Grossi urmează să ofere asistență tehnică urgentă, inclusiv prin trimiterea de experți în puncte cheie, în încercarea de a evita riscul unui accident.

„Conflictul militar pune centralele nucleare ucrainene și alte instalații cu material radioactiv într-un pericol fără precedent”, spune Grossi.

„Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a ne asigura că acestea pot continua să funcționeze în condiții de siguranță și securitate și pentru a reduce riscul unui accident nuclear”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Au existat temeri cu privire la siguranța instalațiilor nucleare ucrainene în timpul conflictului.

La începutul lunii martie, un incendiu a izbucnit la centrala nucleară din Zaporijia după bombardamentele rusești din apropierea instalației.

De asemenea, la centrala de la Cernobîl au fost întrerupte temporar liniile de alimentare cu energie electrică, forțele ucrainene dând vina pe trupele rusești care au ocupat centrala.

 

loading...

Comments are closed.