Șeful criminalilor Wagner renunță la retragere din Bahmut, Ucraina

 

Șeful grupului mercenar Wagner din Rusia pare să renunțe duminică la planurile de retragere a trupelor sale din Bahmut, în estul Ucrainei, după ce a primit promisiuni peste noapte că vor primi toate armele necesare pentru capturarea orașului devastat.

Evgheni Prigojin a anunțat vineri că luptătorii săi, care au condus asaltul asupra Bahmutului de mai multe luni, se vor retrage deoarece oamenii săi au fost lipsiți de muniție și au suferit pierderi “inutile și nejustificate” ca rezultat.

Prigojin, care și-a manifestat public disprețul față de ministrul rus al Apărării, Serghei șoigu, și de conducerea armatei în ceea ce privește conducerea războiului din Ucraina, a declarat că oficialii din Moscova, consumați de “gelozie meschină”, țin joasă aprovizionarea crucială a oamenilor săi.

Cu toate acestea, într-un mesaj audio postat pe canalul său de Telegram duminică, Prigojin a declarat: “Peste noapte am primit o ordine de luptă, pentru prima dată în tot acest timp”.

“Ni s-a promis atât de multe muniții și arme cât avem nevoie pentru a continua operațiunile ulterioare. Ni s-a promis că tot ceea ce este necesar pentru a ne împiedica inamicul să ne izoleze (de aprovizionare) va fi dislocat pe flanc”, a adăugat el.

Bătălia pentru Bahmut, pe care Rusia o consideră un pas spre alte orașe din regiunea Donbas a Ucrainei încă necontrolate de aceasta, a fost cea mai intensă din conflict, costând mii de vieți de ambele părți în luni de război încrâncenat.

Prigojin a mai spus duminică că Ministerul rus al Apărării a desemnat generalul Serghei Surovikin să lucreze alături de Wagner.

“Acesta este singurul om cu steaua unui general de armată care știe să lupte”, a adăugat el.

Surovikin a comandat campania Rusiei în Ucraina timp de câteva luni înainte ca șeful Statului Major General, generalul de armată Valerii Gherasimov, să primească comanda operațională generală deasupra sa.

Total
0
Shares
Total
0
Share