Şeful echipei de experţi ai OMS a părut să excludă ipoteza unei scăpări dintr-un laborator

La mijlocul lunii ianuarie, înainte de a părăsi postul de şef al diplomaţiei americane, Mike Pompeo a arătat din nou cu degetul Institutul de Virusologie din Wuhan. Totuşi, până acum nu a apărut nicio probă care să acrediteze această ipoteză.

Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA: “Este nevoie de maximă transparență din partea tuturor, inclusiv din partea partidului comunist al Chinei. Este o provocare continuă și avem nevoie de informații din partea oficialilor chinezi în legătură cu ce s-a întâmplat acolo.”

Toate aceste presupuneri ar constitui “scenarii excelente pentru filme şi seriale“, a mai spus şeful echipei de experţi ai OMS, care a promis totuşi că va “urmări ştiinţa şi faptele” pentru a trage o concluzie definitivă asupra originii pandemiei.

Benemark, cercetător al OMS: “Ceea ce știm este că în astfel de scenarii similare din trecut, înainte de a infecta oameni, acest tip de virus se adapta mai întâi în alte specii de animale strâns legate de oameni și cu care persoanele au contact mai des.”

Delegaţia ar urma să îşi încheie săptămâna viitoare misiunea la Wuhan, potrivit lui Ben Embarek.

sursa: JurnalTV.md

Citește și: O femeie a ascuns că a fost testată pozitiv cu coronavirus și în decurs de 40 de zile toată familia ei a murit

Total
0
Shares
Total
0
Share