Externe

Șeful negociatorilor ucraineni: Masacrul din Bucha a afectat starea de spirit în tratativele cu Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ucraina și Rusia țin în mod constant negocieri de pace în format online, dar starea de spirit a fost afectată de ultimele evenimente, inclusiv moartea civililor în orașul-suburbie Bucha, lângă Kiev, a declarat vineri șeful echipei ucrainene de negociatori, Mihailo Podoliak, potrivit Reuters.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Oficialii ucraineni acuză trupele ruse pentru crimele din Bucha din Bucha, la periferia Kievului. Moscova neagă că soldații ruși ar fi tras în civili în Ucraina și afirmă, la rândul ei, că morțile din Bucha sunt un „fals monstruos” pus în scenă de Occident, pentru a discredita Rusia.

Și ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, observa în urmă cu o zi că ororile care ies la la lumină după retragerea rușilor din zona Kievului au umbrit tratativele de pace dintre Rusia şi Ucraina.

Imaginile de la Bucha şi din alte regiuni sunt inacceptabile, o ruşine pentru umanitate. Aceste imagini au eclipsat negocierile într-o anumită măsură”, a declarat Cavusoglu, care a participat miercuri şi joi la o reuniune ministerială a NATO.

loading...

Comments are closed.