Șeful Pentagonului este primul oficial de rang înalt care se vaccinează public împotriva Covid-19

Actualul Secretar al Apărării din administrația Trump, Christopher Miller, este unul dintre primii americani care se vaccinează împotriva coronavirusului. Șeful Pentagonului a primit vaccinul public, în fața camerelor de filmat pentru a încuraja publicului să se vaccineze și să se protejeze în fața bolii care a ucis deja peste 300.000 de americani, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Secretarul interimar al Apărării a fost filmat și fotografiat pe tot parcursul procedurii care a avut loc la spitalul militar Walter Reed din capitala federală Washington DC.

„Asta e tot!? Păi, chiar nu doare deloc!” a glumit șeful Pentagonului, Christopher Miller, în timp ce era vaccinat.

Pentagonul a anunțat săptămâna trecută că deși primele doze ale vaccinului sunt destinate în primul rând personalului medical militar, ministrul și ofițerii de rang înalt ai armatei americane se vor oferi voluntari pentru a fi vaccinați, într-un mod cât mai public, pentru a transmite mesajul eficacității și siguranței vaccinului. Pe lângă Christopher Miller, adjunctul său, David Norquist, șeful statului major Mark Milley, precum și toți generalii din statul major urmează să fie vaccinați.

Anterior, și Casa Albă anunțase că principalii membri ai administrației Trump urmează să fie printre primele persoane vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech, aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente americană duminică. Președintele Donald Trump s-a răzgândit, însă, și a anunțat că a cerut „ajustarea” programului pentru ca vaccinarea la Casa Albă să aibă loc doar în cazurile în care este foarte necesară.

Această campanie de vaccinare, cea mai mare din istoria SUA, vizează inițial persoanele cele mai expuse infectării: îngrijitorii medicali și cei care locuiesc în căminele de bătrâni.

Aproximativ trei milioane de doze urmează să fie distribuite până miercuri. Intenția este aceea de a vaccina aproximativ 20 de milioane de americani până la sfârșitul lunii decembrie și 100 de milioane până la sfârșitul lunii martie 2021. SUA au depășit pragul de 300.000 de persoane care au decedat ca urmare a bolii provocate de noul coronavirus.

Cristiano Ronaldo are acasă cea mai sexy Crăciuniță! Cum s-a pozat Georgina Rodriguez lângă brad

Total
0
Shares
Total
0
Share