Alte știri

Șeful statului a vizitat spitalul raional Telenești. Ce vești le-a adus angajaților

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Molodova a efectuat o vizită la spitalul raional Telenești pentru a se familiariza la fața locului cu situația epidemiologică. Din momentul declarării pandemiei cu COVID-19, în această instituție medicală au fost tratați de coronavirus 498 pacienți, dintre care 11 persoane au fost lucrători medicali. La moment sunt internați 53 persoane infectate cu coronavirus.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Spitalul are capacitatea de 165 de paturi, și recent, un bloc din cadrul IMSP Spitalul raional Telenești a fost dotat cu o rețea de oxigen și aer comprimat care corespunde standardelor de calitate. Acest sistem este extrem de necesar pentru tratarea pacienților bolnavi cu Covid-19, care necesită respirație asistată.

Igor Dodon a adresat mulțumiri personalului medical pentru eforturile depuse în combaterea răspândirii epidemiei și le-a înmânat Diplomele de Onoare ale Președintelui.

Șeful statului le-a comunicat lucrătorilor medicali despre faptul că de la 1 septembrie, va avea loc prima majorare, cu 30%, a salariilor pentru toți angajații din sistemul de sănătate al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.