Alte știri

Șeful statului, în vizită de lucru în raionul Ștefan Vodă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a întreprins astăzi o vizită de lucru în raionul Ștefan Vodă, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Inițial Igor Dodon a mers la două gospodării agricole din satul Brezoaia, Ștefan Vodă: ÎM ”Agro-Walters”, care se ocupă de cultivarea grîului, porumbului, floarea-soarelui, rapiței  și ÎM ”Alyeva Balmuș”, unde pe o suprafață de 126 ha sunt plantate livezi de cireși, prune și caise.

Ulterior președintele a vizitat Stația de captare a apei S1 din satul Cioburciu, care face parte din sistemul centralizat de irigare ”Masivul Căușeni”, amplasat pe teritoriul raionului Ștefan Vodă. Dată în exploatare la finele anului 1989, la momentul de față stația nu funcționează din cauza cheltuielilor mari pe care le generează atît la energie electrică cît și la alte capitole. În context, Igor Dodon a menționat că în condițiile secetei cu care deseori se confruntă Moldova, trebuie de identificat cele mai bune soluții pentru a dezvolta sisteme de irigare funcționale, în beneficiul agricultorilor.

În cadrul vizitei sale la Ștefan Vodă, șeful statului a depus flori la Monumentele eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satele Purcari și Brezoaia.

De asemenea, Igor Dodon a mers în vizită la doi veterani pentru a-i felicita cu ocazia Zilei Victoriei, marcate recent, și pentru a le înmâna „Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincție de stat.

Citește și: Șeful statului a felicitat lucrătorii din sistemul bancar cu ocazia Zilei profesionale

loading...

Comments are closed.