Politic

Șeful statului: „Opoziția poate să recunoască că Guvernul Chicu și Dodon au avut dreptate. Stimați pensionari, veți primi acei 700 de lei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon susține că „opoziția poate să depună moțiune sau poate să recunoască că Guvernul Chicu și Dodon au avut dreptate atunci când Guvernul și-a asumat răspunderea pe un pachet de legi, în fața Parlamentului”, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Potrivit șefului statului, pensionarii vor primi 700 de lei promiși anterior de președinte.

Igor Dodon, președintele R. Moldova: „Ieri Guvernul și-a asumat răspunderea pe un pachet de legi în fața Parlamentului. Stimați pensionari, așa cum v-am promis veți primi acei 700 de lei. Opoziția poate să depună moțiune sau poate să recunoască că Guvernul Chicu și Dodon au avut dreptate. Așa că, ori recunoașteți că am avut dreptate, ori vă faceți de râs.”

Ieri, 9 iulie, cele patru proiecte pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea au fost prezentate în plenul Parlamentului. După patru tentative de a veni în fața deputaților, prim-minitrul Ion Chicu a prezentat de la tribuna Parlamentului proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, iar deputații din opoziție au părăsit sala plenului.

Menționăm că Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru un pachet din patru legi, care prevăd inclusiv majorări de salarii pentru medici și ajutoare pentru cei care au avut de suferit în urma pandemiei.

Ultimele trei ședințe de Parlament la care premierul a încercat să prezinte legile au fost amânate, din cauza lipsei cvorumului. Deputații din opoziție boicotau ședințele, pentru că, în opinia lor, aceste modificări legislative trebuiau trecute prin Parlament prin procedură obișnuită și nu prin asumare de răspundere.

Citește și: Reproșuri pentru Maia Sandu, din partea unui activist PPDA: De ce a lipsit de la protestele din 2015

loading...

Comments are closed.