Sendința finală pentru Veaceslav Platon: 18 ani de închisoare cu executare!

Sendința finală pentru Veaceslav Platon, 18 ani de închisoare cu executare, furtul miliardului, banca de economii, bem shor filat, laundromatul, mihail gofman natalia morari, maia sandu pldm 
în poză: Bancherul condamnat la închisoare, Veaceslav Platon

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a păstrat astăzi, 14 noiembrie, verdictul Curții de Apel în dosarul lui Veaceslav Platon. Magistrații CSJ au declarat drept neîntemeiat recursul depus de avocații acestuia împotriva deciziei CA. Prin urmare, a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare a lui Veaceslav Platon, transmite Deschide.md. 

Ședința de la CSJ a avut loc fără citarea și prezența părților. Din completul de judecată au făcut parte magistrații Vladimir Timofti – președinte, Nadejda Toma și Anatolie Țurcan.
 

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie 2017 la 18 ani de închisoare. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie 2016 la Kiev, în aceeași zi în care autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare internațională, fiind învinuit în dosarul privind fraudarea Băncii de Economii, de unde ar fi primit credite neperformante în sumă de aproximativ 800 milioane de lei. Pe 29 august 2016 Platon a fost extrădat în R. Moldova. Procurorul a cerut, pentru Platon, o pedeapsă cumulativă de 23 de ani de închisoare.

Conform ultimelor declarații făcute de fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, din cadrul Centrului Național Anticorupție, anume Veceslav Platon este autorul principal al furtulul miliardului, acesta fiind ajutat de Filat și Shor pe vremea cînd PLDM deținea controlul politic asupra instituțiilor cheie în stat. Interviul cu Mihail Gofman pentru Zeppelin Investigation îl puteți vedea mai jos:

Total
0
Shares
Total
0
Share