Separatiștii de la Tiraspol, în siguranță sub umbrela guvernării PAS: Nu au dosare penale pentru acțiunile lor

Maia Sandu și separatiștii ei

Procuratura Generală și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au dezmințit informațiile referitoare la dosare penale deschise pentru separatism. Această precizare vine ca urmare a unei știri apărute vineri, care cita afirmații făcute de Vitalii Ignatiev, pretinsul ministru de externe din stânga Nistrului, privind mandate de anunțare în căutare și acuzații de separatism.

Conform procurorilor, la situația de astăzi nu există dosare penale înregistrate referitoare la acțiuni de separatism, și, prin urmare, nici mandate de anunțare în căutare nu pot fi validate, scrie zonadesecuritate.md

”Procuratura Generală, la fel ca Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale citată vineri în știre, ne-a comunicat, astăzi, că nu există dosare penale deschise pe acțiuni de separatism. Astfel, nici mandate de anunțare în căutare invocate de Vitalii Ignatiev nu pot fi.

Asta demonstrează două lucruri, pe de-o parte, Tiraspolul folosește platformele de dialog cu OSCE pentru manipulare și crearea tensiunilor între maluri, dar nu pentru soluționarea conflictului transnistrean, motiv pentru care au fost create aceste platforme.

De altă parte arată că, normele privind separatismul introduse iarna aceasta în Codul Penal al Republicii Moldova nu sunt aplicate. Au trecut 5 luni de la intrarea în vigoare”, scrie sursa citată.

Total
0
Shares
Total
0
Share