Serbia a depistat 200 de migranţi ilegali şi a confiscat arme în apropierea graniţei cu Ungaria

Poliţia sârbă a descoperit 200 de migranţi ilegali în apropiere de graniţa cu Ungaria şi a confiscat arme şi muniţie folosite de traficanţi, a declarat marţi un oficial din cadrul Ministerului de Interne de la Belgrad, citat de Reuters, scrie News.ro

Raidul – la care au participat nu mai puţin de 800 de poliţişti – a fost lansat la primele ore ale dimineţii de marţi în apropierea oraşului Subotica din nordul Serbiei, a precizat Poliţia sârbă.

Poliţia a reţinut 200 de migranţi şi a confiscat arme, muniţie şi radiouri portabile, a declarat Ivica Ivkovic, şeful departamentului de poliţie din cadrul Ministerului de Interne.

„Rezultatele sunt destul de bune. A fost găsită o cantitate considerabilă de muniţie şi arme – opt puşti automate, o carabină, două pistoale – şi 13 aparate radio”, a declarat Ivkovic într-o emisiune televizată.

Ruta Balcanilor de Vest, prin Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Serbia, rămâne principala cale de migraţie către Uniunea Europeană.

Mulţi migranţi trec graniţele apelând la reţele elaborate de traficanţi care sunt uneori înarmaţi, iar schimburile de focuri între grupurile criminale sunt frecvente.

Serbia, Ungaria şi Austria menţin patrule comune la frontieră, iar Belgradul s-a angajat să îşi alinieze politicile privind vizele la cele ale UE pentru a stopa fluxul de migranţi ilegali către vestul Europei prin Balcanii de Vest.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share