Externe

Serghei Lavrov: SUA acuză Rusia de dopaj pentru că nu o pot învinge pe căi corecte

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Acuzaţiile de dopaj instituţionalizat formulate la adresa Rusiei sunt au apărut pentru că Statele Unite „nu ne pot învinge în luptă dreaptă„, a afirmat duminică ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de Agerpres.

Cred că este o formă de concurenţă fără scrupule, pentru că echipa americană, evident, nu ne poate învinge sportiv în luptă dreaptă„, a declarat şeful diplomaţiei de la Moscova într-un interviu difuzat de canalul Russia-1 şi publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

În timp ce Rusia este acuzată că a pus în practică mai mulţi ani un sistem de dopaj instituţionalizat, care a provocat suspendarea de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la Pyeongchang, Serghei Lavrov a spus că Statele Unite au complotat „pentru a-şi găsi şi păstra locul de lider mondial indiscutabil în sport”.

Concurenţii trebuie daţi la o parte„, a adăugat el, iar, în opinia sa, „toate mijloacele sunt bune” în această „campanie anti-rusă„.

Văd aceeaşi abordare într-un anumit număr de domenii, mă refer la măsuri coercitive unilaterale şi ilegale pentru a obţine privilegii nedrepte„, a mai afirmat ministrul rus de externe.

După suspendarea Comitetului Olimpic Rus, decisă la 5 decembrie ca urmare a dezvăluirii unui vast sistem de dopaj timp de mai mulţi ani în Rusia – în special în cursul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci -, ţara a fost exclusă de la JO de la Pyeongchang care au început la 9 februarie.

Cu toate acestea, 168 de sportivi ruşi consideraţi „curaţi” de către CIO au fost admişi să participe sub drapelul olimpic la aceste întreceri sportive.

loading...

Comments are closed.