Economic

Sergiu Cioclea: Nu suntem cea mai săracă țară, dar nu știm cum să investim corect banii!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această țară sunt bani. Noi nu suntem cea mai săracă țară, dar din păcate suntem țara în care nu știm încă cum să investim corect banii ca să asigurăm o prosperitate a populației. Acesta este o idee vociferată de Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, care a participat astăzi la inaugurarea Forumului „Moldova Business Week 2018”, scrie Realitatea.md. 

„După frauda bancară și criza care a urmat, sistemul bancar a fost curățat și putem spune acum că avem bănci solide și stabile, gata să susțină investitorii. Cetățenii au recăpătat și ei încredere în sistemul bancar. Băncile noastre dețin aproximativ 1,5 miliarde euro care așteaptă să fie investite în proiecte sau credite – este o rezervă impunătoare și sunt sigur că aceasta va fi baza pentru creșterea viitoare a economiei. În 2018 am avut trei investitori noi în sistemul bancar moldovenesc. Mă aștept ca în anul viitor să mai vină încă 1-2 investitori noi. Nu este un scop în sine de a schimba structura acționariatului în bănci, dar ne dorim investitori mai experimentați, care să știe cum să canalizeze economiile acumulate sub formă de depuneri în proiecte de valoare care să asigure creșterea țării și bunăstarea socială”, a declarat Sergiu Cioclea.
 
Oficialul s-a arătat convins că acum este momentul potrivit pentru a investi în Republica Moldova. Totodată, Cioclea a precizat că noul sistem bancar reformat va avea un rol activ în acest sens.
 
„Moldova Business Week” se va desfășura în perioada 27 – 29 noiembrie curent. Programul va include reuniuni de business, vizite la producătorii autohtoni, prelegeri și sesiuni informative.

loading...

Comments are closed.