Alte știri

Sergiu Sîrbu: Agenda Platformei “Pentru Moldova” este exclusiv pentru oameni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma parlamentară “Pentru Moldova” a fost creată în interesele cetățenilor și se conduce în mod exclusiv de așteptările și necesitățile acestora, a declarat secretarul Platformei, Sergiu Sîrbu la emisiunea „Ora Expertizei” de la Jurnal TV. În cadrul dezbaterilor, el a exprimat viziunea grupului parlamentar și în privința ultimelor legi votate de Parlament, dar și asupra situației social-politice din țară.

„Agenda noastră este exclusiv pentru oameni și nu există nicio alianță majoritară”, a declarat Sergiu Sîrbu, menționând că Platforma „Pentru Moldova” a fost și este gata să voteze toate proiectele de legi în beneficiul cetățenilor, indiferent cine este autorul acestora.

Totodată, el a menționat că Platforma nu a făcut nicio alianță în Parlament și spre deosebire de PAS, Platforma DA și PDM, care acum lansează acuzații, nu a semnat pentru coaliții și nu a împărțit funcții cu PSRM.

„Noi nu am făcut nicio alianță, noi nu facem alianță, noi nu am împărțit funcții”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Iar în privința mandatelor de președinți de Comisii obținute de deputații „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu a precizat că acestea au revenit în urma partajării proporționale.

În cadrul emisiunii s-a discutat și despre legea prin care Serviciul de Informații și Securitate revine sub control parlamentar. Sergiu Sîrbu a amintit că a fost unul din autorii unei legi similare în 2016 și este convins că această instituție nu trebuie să fie subordonată unei singure persoane.

„SIS este subordonat doar legii și trebuie să servească cetățenii. Astăzi în lege este scris că este coordonat de președinte. Nu este corect. El trebuie să se supună legii și să fie sub control parlamentar, unde există o dezbatere largă. Nimeni n-are dreptul să folosească SIS-ul în interese politice”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu, care este și președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică.

Totodată, în opinia sa, și Serviciul Protecție și Pază de Stat ar trebui trecut sub control parlamentar.

Deputatul s-a referit și la legea privind întoarcerea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea statului și unde, la insistența Platformei „Pentru Moldova”, nu vor putea fi construite obiective comerciale. În acest context, Sergiu Sîrbu a menționat că acesta nu a fost folosit de SUA pentru a construi ambasada, așa cum prevedea anterior legea, deoarece există anumite probleme juridice, întrucât acolo există imobile care nu pot fi expropriate.

Sergiu Sîrbu a mai sugerat că unii deputați protejează interesele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În contextul scrisorii conducerii SIS către Consiliul Superior al Magistraturii în care se vorbește despre presiunile și ilegalitățile comise de acesta, Sârbu a amintit că Platforma a propus crearea unei comisii parlamentare, dar cei din fostul Bloc ACUM și PDM s-au opus.

„Exact aceleași informații le-am prezentat în parlament la propunerea de constituire a comisiei de anchetă. Se întâmplă lucruri grave la „Moldasig”, a atenționat Sergiu Sîrbu.

loading...

Comments are closed.