Social

Servicii medicale gratuite pentru moldovenii care primesc pensia din alte țări, anunță PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii care primesc pensia peste hotare vor fi deserviți gratuit în spitalele din Moldova. Aceasta este inițiativa Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care va fi pusă pe masa deputaților în timp scurt, transmite Telegraph.md

Potrivit inițiativei PSRM, pensionarii moldoveni care primesc pensia peste hotare și nu au asigurare medicală în Republica Moldova vor fi deserviți gratuit în spitalele din țară, la fel ca și beneficiarii de pensie din țară.

Propunerea a fost prezentată de către deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco. Acesta a a precizat că acest proiect va fi prezentat în cadrul sesiunii de primăvară-vară, care începe la 3 februarie 2020.

Telegraph.md amintește că valoarea primei de asigurare este aprobată anual prin Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, iar pentru anul curent aceasta a rămas neschimbată și constituie 4056 lei.

Mai mult decât atât, până pe 31 martie inclusiv, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei, iar statutul de asigurat este acordat din data achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală și e valabil până pe 31 decembrie 2020.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.