Social

Serviciile municipale intervin la deszăpezirea străzilor de la primele ore ale dimineții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul General, Ion Ceban, a dispus mobilizarea în teren a serviciilor municipale de la primele ore ale dimineții, pe străzi, în parcuri și scuaruri, în curțile de blocuri, în preajma stațiilor de așteptare și pe trecerile de pietoni.

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo” a lucrat la deszăpezire, cu 21 de utilaje, fiind împrăștiați 587 metri cubi de material antiderapant și 55 tone sare. În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 40 de utilaje cu perie și lamă, fiind împrăștiate 10 tone de material antiderapant.

De asemenea, Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a început intervenția de la ora 03:00, cu 11 utilaje mecanizate în parcuri, scuaruri și alei, fiind împrăștiate 200 kg de sare și 100 litri soluție lichidă.

În contextul condițiilor meteo dificile, cetățenii sunt îndemnați să fie prudenți pe străzi și în trafic și să țină cont de recomandărilor specialiștilor.

Totodată, conducătorii auto sunt atenționați să nu parcheze automobilele pe marginea carosabilului și pe trotuare, pentru a permite intervenția în timp util a serviciilor de deszăpezire. Iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt obligați să-şi cureţe zăpadă de pe teritoriile unde își desfășoară activitatea, în caz contrar riscă să fie sancționați.

loading...

Comments are closed.