Social

Serviciul 112 nou lansat, este în căutare de angajați, vezi ce locuri vacante oferă

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Multașteptatul serviciu unic pentru apelurile de urgență 112 este aproape de a fi inaugurat. În acest context, pe site-ul oficial al serviciului a apărut o listă cu locurile vacante.

Mai jos vă prezentăm care sunt locurile vacante și o scurtă caracteristică a particularităților job-ului respectiv:

Inginer pentru exploatarea sistemelor informaționale (Administrator de system)– printre responsabilitățile acestuia ar fi asigurarea tehnică şi aplicativă a procesului de prelucrare a apelurilor de urgență comunicate prin telefon, echipamente radio, dispozitive automate de alertă, semnalizare sau prin alte mijloace, administrarea reţelelor de transmisie a datelor şi Internet, monitorizarea activității de echipamente suplimentare destinat asigurării funcţionării al Serviciului.

Inginer de sistem în informatică– acesta ar fi responsabil de formarea nucleului Băncii Centrale de Date (BCD) al Sistemului Informațional Automatizat al Serviciului 112, elaborarea clasificatoarelor noi şi susţinerea celor existente conform cerinţelor actelor normative şi documentaţiei tehnice.

Inginer în telecomunicații– responsabilitățile acestuia ar fi proiectarea şi optimizarea topologiei reţelei locale, analiza cerinţelor tehnice față de necesitatea conectării locurilor de muncă, serverelor, imprimantelor, terminalelor, etc. în reţea locală, monitorizarea activităţii şi dirijarea echipamentului de reţea, documentarea evenimentelor din reţea.

Operator la telecomunicații– cu scopul de recepţionarea, înregistrarea, localizarea apelurilor de urgență comunicate prin telefon, echipamentelor radio, dispozitivelor automate de alertă și alte mijloace, recepţionarea şi înregistrarea datelor şi informaţiilor privind evoluţia situaţiilor de urgenţă şi rezultatul intervenţiilor de la SSU

Inginer securitatea informației – Acesta ar avea drept sarcini: asigurarea securității informaționale a Sistemului Informațional Automatizat (SIA) al Serviciului 112. Asigurarea protecţiei informaţiei şi datelor cu caracter personal, prevenirea accesului neautorizat la resursele informaţionale ale Serviciului 112, organizarea controlului accesului utilizatorilor SIA al Serviciului 112, conform cerințelor legislaţiei privind protecţia informaţiei şi a datelor cu caracter personal.

Pentru mai multe detalii referitor la serviciul unic de urgență 112, dar și la locurile vacante de care dispune acesta, accesati site-ul oficial al serviciului.

Reamintim că guvernul a decis aprobarea serviciului unic 112. 112 este numărul unic pentru apelurile de urgență activ în toate statele membre ale Uniunii Europene. Funcționează în regim non-stop și poate fi apelat absolut gratuit de fiecare cetățean de pe telefonul fix ți mobil. Cu toate acestea, structura organizațională a serviciului 112 este individuală pentru fiecare țară în parte, având în vedere forma de organizare teritorial-administrativă, caracteristicile geografice și alte necesități individuale, însă scopul principal rămâne acela de a interveni prompt în situații de urgență și de a oferi asistență calificată după necesitate.

loading...

Comments are closed.