Serviciul Fiscal de Stat recomandă trecerea în termen la ora de iarnă a ceasurilor mașinilor de casă și de control cu memorie fiscală

Serviciul Fiscal de Stat atenționează contribuabilii despre obligația trecerii ceasurilor echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală/imprimantelor fiscale la ora de iarnă până în data de 20 noiembrie.

Conform prevederilor Regulamentului cu privire la exploatarea echipamentelor de casă și de control pentru efectuarea decontărilor în numerar și/sau prin alt instrument de plată, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 141/2019, contribuabilii sunt obligați să utilizeze mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale (MCC/IF) în stare de funcționare.

Una din cerințele în care MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare este dacă MCC/IF imprimă pe documente data calendaristică curentă și timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepție făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Trecerea ceasurilor MCC/IF la ora de iarnă se efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a MCC/IF.

Total
0
Shares
Total
0
Share