Serviciul Vamal a încasat peste 639 mln de lei în ultima săptămână

Săptămâna trecută, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 639,03 milioane de lei (aproximativ 31,9 mln de euro).

Astfel, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 21 mln de lei, ceea ce reprezintă 3,3% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 645 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 83 670 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 21 836 și, respectiv, 15 769 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 40 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 117 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 17,6 miliarde lei, cu 3,3% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share