Alte știri

Serviciul Vamal raportează creșteri ale încasărilor de circa 5% în luna noiembrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încasările Serviciului Vamal în luna noiembrie 2020 se ridică la peste 2,1 miliarde lei, cu peste 94 milioane lei mai mult (circa 5%), comparativ cu luna corespondentă a anului trecut. Totodată, în primele 11 luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 20,1 miliarde lei.

Pe parcursul lunii noiembrie, au fost perfectate 47 995 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 146 058 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Giurgiulești, cu 40 399 și, respectiv, 27 212 traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obținute (24/24) informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. În luna noiembrie, operatorii Liniei de informare au răspuns la 2 389 de solicitări de informații legate de vamă.

Totodată, în perioada vizată au fost constatate 292 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 142 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 450 mii lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale și depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune.

Citește și: Guvernul a aprobat prelungirea până în anul 2023 a facilităților fiscale individuale pentru profesioniștii IT

loading...

Comments are closed.