Serviciul Vamal raportează încasări de peste 35 miliarde lei, în anul 2023

Serviciul Vamal anunță că a încasat, în anul 2023, peste 35,2 miliarde lei, fiind atestată o creștere cu 3,8% comparativ cu anul 2022 și cu 23,5% față de anul 2021.

Potrivit datelor prezentate de instituție, în luna decembrie 2023 au crescut veniturile la bugetul de stat administrate de organul vamal. Astfel, în ultima lună a anului 2023, au fost înregistrate încasări de 3,5 miliarde lei, cu 4,1 % mai mult față de luna decembrie 2022.

„Creșterea încasărilor administrate de Serviciul Vamal este determinată, preponderent, de perfecționarea controlului vamal, declararea autentică a bunurilor de către agenții economici de bună-credință, dar și de progresele înregistrate în domeniul antifraudă.

În aceeași ordine de idei, un alt factor important ce influențează sporirea colectărilor la buget vizează măsurile de simplificare a procedurilor vamale și facilitare a comerțului internațional, cum ar fi declararea electronică, AEO (Agent Economic Autorizat), PVD (vămuirea la domiciliu) și Exportator Aprobat”, precizează autoritățile.

De menționat că toți banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share