Alte știri

Sesizare depusă la ANI pe numele deputatului Denis Ulanov. Ce încălcări au fost depistate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco anunță că a depus o sesizare la ANI, privind activitățile deputatului partidului Șor, Denis Ulanov, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În declarația de avere și interese persistă o bănuială rezonabilă că nu a soluționat starea de incompatibilitate și exercită în continuare funcții incompatibile – activitatea de avocat și mandatul de deputat.

Mai exact, în Declarația de avere și interese pentru anul 2019, Ulanov a indicat, a capitolul venituri, suma de 1 663 000 MDL.

Sursa acestor venituri este indicată drept onorariu de avocat.

Legea interzice deputatului să dețină oricare altă funcţie remunerată, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara pro-gramului stabilit de Regulamentul Parlamentului.

„Precizez că Denis Ulanov a obținut acest venit pe parcursul a primelor 3-4 luni, pană la validarea mandatului și suspendarea activității sale profesionale, însă acesta nu a soluționat starea de incompatibile și exercită în continuare funcții incompatibile – activitatea de avocat și mandatul de deputat. Vedem acest lucru prin faptul că, în Registrul cabinetelor avocaților și birourilor asociate de avocați, plasat pe pagina oficială a Ministerului Justiției, activitatea cabinetului avocatului „Ulanov Denis” nu a fost suspendată.

La fel, la capitolul cote-părți în capitalul social al agenților economici observăm că Denis Ulanov indică că deține mai multe cote părți, însă, la capitolul interese personale, deputatul lui Șor nu reflectă calitatea deținută în cadrul agenților economici în cauză, ce reprezintă declararea incompletă a datelor din declarația de avere și interese.” scrie Odnostalco.

Citește și: Corneliu Furculiță: Pentru Maia Sandu presa este liberă doar în măsura în care să difuzeze poziția ei

loading...

Comments are closed.