Set de reguli mai STRICTE pentru căminele studențești, după cazul de infecție cu COVID-19 a studentei de la UTM

Autoritățile din educație au înaintat un set de reguli pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în căminele studențești din țară, după ce săptămâna trecută o studentă de la UTM a fost diagnosticată pozitiv cu Covid-19.

Măsurile se iau în contextul în care mulți studenți au rămas să locuiască la cămine în această perioadă chiar dacă programul de învățământ a fost temporar sistat.

Astfel, printre măsurile suplimentare care trebuie să fie implementate de către administrațiile instituțiilor de învățământ se regăsesc:

– interzicerea locatarilor care au părăsit căminul, după suspendarea procesului educațional să revină în cămine până în momentul în care va fi reluat procesul educațional în incinta instituțiilor de învățământ;

– monitorizarea ieșirilor și intrărilor locatarilor din cămine într-un registru special;

– asigurarea igienizării sporite a tuturor încăperilor, conform normelor de profilaxie epidemiologică;

– respectarea cu strictețe de către locatarii căminelor a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecție cu virusul COVID – 19 emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

Amintim că săptămâna trecută un cămin al UTM a fost plasat în carantină după ce o stidentă originară din Bâlceana a fost diagnosticată cu Covid-19.

În același context, ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a declarat că concentrarea studenților în cămine fără dreptul de ieși și a intra reprezintă un potențial focar de contaminare, făcând aluzie la cazul navei japoneze.

Citește și: Facturile pentru energie electrică vor fi calculate estimativ, în contextul stării de urgență

Total
0
Shares
Total
0
Share