Life

Sfecla roșie, PERICOL pentru organismul uman! Iată ce poți să pățești dacă o consumi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Este știut faptul că sfecla roşie aduce multiple beneficii organismului uman, precum îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi sistemului circulator, scăderea tensiunii, a colesterolului şi a glicemiei în cazul diabeticilor, informează stirilekanald.ro. 

Dar, puțini sunt cei care știu că, deşi bogată în fibre, calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, riboflavina, folaţi şi vitamine precum A, B, C, E şi K, sfecla roşie poate avea şi efecte neplăcute.

În sucul de sfeclă roşie se găsesc oxalaţi, factori responsabili pentru formarea pietrelor la rinichi.

Iar în cazul indivizilor cu probleme legate de tensiune şi a celor care iau tratament în acest sens, consumul de sfeclă roşie poate scădea drastic nivelul tensiunii şi le poate pune viaţa în pericol.

De asemenea, betacianinele sunt responsabile pentru colorarea urinei şi a materiilor fecale în urma consumului de sfeclă.

Deşi inofensiv, acest fenomen poate trăda o deficienţă de fier, întrucât urina şi materiile fecale de culoare roşie apar mai des la persoanele care prezintă o astfel de carenţă.

Citește și: FOTO // Lumânările cu AROMA ZONEI INTIME a unei ACTRIȚE CELEBRE fac ravagii. S-AU VÂNDUT TOATE!

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.