Economic

SFS monitorizează corectitudinea formării prețurilor la produsele social importante. Au fost depistate încălcări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal de Stat informează că în cadrul verificărilor efectuate în vederea respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante, se atestă încălcări la modul de completare a facturilor prin indicarea eronată a prețului de achiziție/livrare şi în consecință a adaosului comercial aplicat.

În scopul preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare, SFS menționează:
– pentru produsele social importante, atât din import, cât și autohtone, care au fost supuse procesării în unitățile comerciale, se comercializează cu aplicarea adaosului comercial ce nu depășește 40% cumulativ de la prețul de achiziție/prețul de livrare (pct. 4 lit.b din Regulamentul de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante, aprobat prin Hotărârea de Guvern menționată supra).
– procesare – reprezintă o activitate suplimentară desfășurată de unitatea comercială în scopul pregătirii produselor pentru vânzare prin ambalare/reambalarea acestora, care nu modifică caracteristicile inițiale produselor (calibrare, sortare, mărunțire, uscare, tranșare, etc) (pct.3 din Regulament).
– comerciantul cu ridicata nu se consideră producător în cazul în care efectuează operațiuni tehnologice de procesare fără a modifica caracteristicile produselor (pct.5 din Regulament).

Astfel, SFS îndemnă contribuabilii implicați în comercializarea produselor social importante să activeze în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

loading...

Comments are closed.