Alte știri

SHS anunță COD GALBEN de pericol excepțional de incendiu și secetă hidrologică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luni, 10 august, în Moldova sunt valabile două coduri galbene de pericol excepțional de incendiu și secetă hidrologic, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.mdTV8.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, în legătură cu lipsa precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atestă cod galben de Secetă Hidrologică în râurile mici și bazinele acvatice din țară. În același timp, până pe 14 august, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Totodată, meteologicii anunță că astăzi maximele temperaturii aerului pe teritoriul Republicii Moldova vor fi de +33 grade Celsius. Valorile pozitive se vor înregistra în sudul țării. Sinopticienii promit pentru astăzi cer variabil.

Potrivit meteorologilor, în Nordul țării temperatura va fi de +28 grade pe timp de zi, iar noaptea mercurul în termometre va coborî până la +15 grad.

În Centru temperatura va crește ușor, astfel pe timp de zi vom avea maxim +30 grade, iar noaptea mercurul în termometre va scădea până la +17 grade. În Chișinău ziua vom avea +29 grade Celsius.

În Sudul țării ne vom bucura de temperaturi mai generoase, astfel vom avea o maximă de +33 grade pe timp de zi și +20 pe timp de noapte.

Citește și: Accident la sensul giratoriu de lângă Tipografia Centrală. Șoferii sunt îndemnați să evite zona

loading...

Comments are closed.