Siegfried Mureșan: ”Trebuie să revizuim Cadrul Financiar Multianual pentru a ajuta mai mult Ucraina și Republica Moldova”

Siegfried Mureșan propune mai mult sprijin european pentru Republica Moldova în 2024. Eurodeputatul român a propus revizuirea Cadrului Financiar Multianual, scrie Realitatea.md

„Propunerea de buget al UE pentru 2024 acoperă prioritățile tradiționale europene, importante pentru România, precum coeziunea și agricultura. Dar trebuie să revizuim Cadrul Financiar Multianual pentru a ajuta mai mult Ucraina și Republica Moldova și pentru a finanța prioritățile neprevăzute”, susține oficialul.

Parlamentarul european menționează că suportul pentru Ucraina și Republica Moldova vor aduce pace și siguranță în siguranță și stabilitate în interiorul tuturor celor 27 de state membre ale UE. Conform lui, în actuala propunere de buget, resursele financiare ale Uniunii sunt limitate.

„Pentru toate aceste priorități noi ale Uniunii Europene și pentru eventuale alte cheltuieli neprevăzute ce vor apărea în următorul an, resursele financiare sunt limitate în actuala propunere de buget. Obiectivul meu este să identificăm noi resurse pentru a aloca suficientă finanțare tuturor acestor priorități”, afirmă el.

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a fost numit negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024. Acesta afirmă că sprijinul pentru Republica Moldova este una dintre prioritățile sale în această funcție.

Total
0
Shares
Total
0
Share