Silvia Radu a avut o întâlnire cu mai mulți medici de familie din raioanele țării. Iată ce au discutat

Silvia Radu a avut o întâlnire cu mai mulți medici de familie din raioanele țării, Iată ce au discutat, ministerul sanatii, republica moldova, guvernul filip, 

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a avut azi o întâlnire de lucru cu mai mulți medici de familie din raioanele țării. La această întîlnire s-a discutat despre noul program care prevede libera practică a medicului de familie.

“Împreună am făcut simulări de calcul și am văzut ce costuri vor fi pentru doctori, ce venituri vor obține și ce creșteri de salarii pot avea dacă vor deveni medici de familie. Le-am răspuns la întrebări, am clarificat anumite aspecte, le-am explicat procedurile. Toți medici care vor opta pentru acest sistem vor avea surprize foarte plăcute. Vor avea salarii mai mari și își vor putea gestiona singuri activitatea”, a spus Silvia Radu.

“Într-adevăr, este o măsură prin care doctorii care vor opta pentru acest program trec în cadrul meseriilor liberale. Ei vor trece de la stadiul de angajați ai statului la stadiul în care ei vor fi proprii angajați și vor avea putea să își gestioneze activitatea, să își angajeze colaboratori”, a mai spus ministra Sănătății.

Menționăm că trecerea la libera practică a medicului de familie este o reformă inpirată din statele europene.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share