Social

Silvia Radu a participat la sesiunea Comitetului Biroului Regional al OMS împreună cu alți 11 miniștri ai Sănătății din Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a participat la cea de-a patra sesiune a Comitetului Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care s-a desfășurat în perioada 18-19 mai, la Geneva, Confederația Elvețiană.

În cadrul sesiunii, reprezentanţii țărilor care fac parte din Comitet au discutat programul agendei celei de-a 69-a sesiune a Comitetului, care va avea loc în septembrie 2019 și curpinde subiectele: lecțiile învățate din programul „Sănătate 2020”, promovarea echității în domeniul sănătății, accelerarea reformelor în asistența medicală primară și sănătate publică, precum și raportul privind implementarea bugetului OMS pentru anii 2018-2019 și Progarmul bugetului pentru 2020-2021.

De asemenea, a fost abordată procedura de vot pentru funcția de Director al Biroului Regional OMS pentru Europa, fiind prezentați cei 6 candidații pentru acest post. Directorul regional pentru Europa va fi ales prin vot secret în cadrul sesiunii de lucru a Comitetului Regional pentru Europa.

Menționăm că ministrul urmează să participe și la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, care va avea loc în perioada 20-28 mai, la Geneva.

Republica Moldova a fost aleasă în 2018 ca membru al Comitetul Permanent al OMS, pentru un mandat de trei ani (2018-2021). Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS este constituit din 12 reprezentanţi ai celor 53 de țări membre ai Biroului European OMS, care aprobă programele și politicile la nivel regional, ce urmează a fi implementate de statele membre.

loading...

Comments are closed.