Politic

Silvia Radu: Am dispus că Spitalul Feroviar să primească cetățenii care au fost evacuați din blocul de pe bulevardul Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a dispus astăzi că Spitalul Feroviar să fie pregătit să primească cetățenii care au fost evacuați ca urmare a exploziei din blocul de pe bulevardul Moscova.

„Toate măsurile au fost luate. Persoanele care vor dori să meargă aici vor avea inclusiv supraveghere medicală și vor putea sta atât timp cât este nevoie. De asemenea, la fața locului unde s-a întâmplat tragedia, în celula de criză, Ministerul a pus la dispoziție un medic care va fi acolo pe toată durata necesară”, a spus Silvia Radu.

De asemenea, ministra Sănătății a exprimat sincere condoleanțe tuturor rudelor și prietenilor celor care și-au pierdut viața în această tragedie.

Amintim că luna trecută premierul Pavel Filip a efectuat un control neanunțat la Spitalul Căii Ferate din Capitală și a rămas șocat de luxul pe care la găsit aici: „Arată ca o camera de hotel, nu un salon de spital, iar în locul acestuia se puteau instala zeci de paturi, atât de necesare. Am cerut ca Ministerul Sănătății, care a preluat recent gestiunea spitalului, să cheltuiască banii statului strict în folosul pacienților”, a spus atunci Pavel Filip.

Astăzi Premierul Filip a anunțat că familiilor persoanelor decedate le va fi acordat un ajutor de 50 de mii de lei, iar primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat că primăria va aloca 10 mln de lei pentru procurarea apartamentelor noi victimelor care au rămas fără locuință în urma deflagrației.

loading...

Comments are closed.