Politic

Silvia Radu îi răspunde lui Tofilat: Acuzațiile legate de modul în care a fost administrată Union Fenosa sunt minciuni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul primar interimar al capitalei, candidatul independent pentru funcția de primar general al Municipiului Chișinău, Silvia Radu printr-o postare pe Facebook a venit cu o reacție de răspuns la acuzațiile expertului energetic, Sergiu Tofilat cu privire la conducerea defectuoasă de cătrea Radu a întreprinderii Union Fenosa.

Un așa-zis „expert” în energie, pe nume Tofilat, care s-a făcut remarcat deja în alegerile din Chișinău prin faptul că a vrut să candideze, dar nu a fost în stare să adune semnăturile necesare de la cetățeni, a ieșit astăzi cu atacuri murdare la adresa mea. Acuzațiile legate de modul în care a fost administrată Uinon Fenosa sunt minciuni, până și pretinsul expert a confirmat, fără să vrea asta, spunând cât de disperat este să nu ajung în funcția de primar și sugerând că face toate aceste mizerii în acest scop.” scrie Silvia Radu pe Facebook.

Silvia Radu a spus că simte nevoia din respect pentru oameni și adevăr să pună la punct unele lucruri simple și clare. Din spusele Silviei Radu reiese că Union Fenosar este o companie internațională, iar greșelile de care ar fi acuzat-o Tofilat ar fi fost taxate dur de către conducerea propriu zisă a organizației.

Dimpotrivă, activitatea mea a fost apreciată, inclusiv de statul Spaniol, prin distincția Crucea Ordinului Isabela Catolică (Orden de Isabel la Câtólică Encomienda) oferită de către Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, care se conferă ca o recunoaştere de către Casa regală a comportamentelor civile extraordinare, de care dau dovadă spaniolii şi reprezentanţii altor popoare în beneficiul naţiunii hispanice sau contribuie într-un mod relevant la promovarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre naţiunea spaniolă şi comunitatea internaţională. Mai mult ca atât, Spania mi-a conferit titlul de consul onorific în Moldova, titlu care se acordă doar persoanelor integre, oneste și profesioniste.” a mai adăugat candidatul independent pentru funcția de primar.

Totodată, activitatea acesteia în calitate de director al Union Fenosa a fost atent monitorizată nu doar de activiști și experți economici dar și de mass-media. Iar ilegalitățile despre care se menționează ar fi doar o minciună.

Ceea ce ați făcut astăzi mă mobilizează și mai tare, mă face mai hotărâtă și mai puternică.” a conchis Silvia Radu în postarea sa.

Amintim că astăzi, expertul în energetică Sergiu Tofilat și fostul vicepreședinte al Curții de Conturi Tudor Șoitu o acuză pe Silvia Radu, candidat la funcția de primar general de Chișinău, de mai multe nereguli comise în perioada în care s-a aflat la cârma Red Union Fenosa. Mai exact, aceștia spun că Radu ar fi fost implicată în scheme de evaziune fiscală și că și-ar fi contractat propria companie să presteze servicii de consultanță distribuitorului de energie electrică.

loading...

Comments are closed.