Silvia Radu promite reparația a zeci de kilometri de drum în Municipiul Chișinău: este prioritatea ZERO

drumuri chisinau, reparatia drumurilor, silvia radu drumuri, silvia radu realizari, bugetul chisinaului, alegeri locale chisinau, transparenta primarie, reparatia drumurilor chisinau

Zeci de kilometri de drum urmează să fie reparate în acest an în municipiul Chișinău. Cel puțin asta promit autoritățile locale. Primarul general interimar, Silvia Radu susține că cele mai problematice rămân a fi drumurile din cartiere.

„Să astupăm gropile, știu că nu este posibil să reparăm prea mult, dar măcar gropile și trotuarele. Mai ales în cartiere, acolo de 10 de ani nu s-a intervenit. Se plâng oamenii. Drumurile sunt prioritatea zero acum”, a declarat Silvia Radu, informează agora.

Potrivit unui calcul efectuat ce către Șeful Interimar al Direcției Municipale Transport, Vitalie Butucel, în capitală au nevoie de reparație aproape un milion de metri pătrați de drumuri:

900000 metri pătrați. Bugetul ne permite sa reparăm jumătate din aceste drumuri, dar vom încerca să intervenim în toate sectoarele pe cele mai complicate situații”.

Silvia Radu nu s-a lăsat convinsă că de deficitul bugetar și i-a sugerat lui Butucel să identifice soluții.

Dacă o să eficientizați costurile, trebuie să fie cel puțin 2/3 din drumuri reparat. E posibil dacă licitațiile o să fie corecte. Interveniți, dacă nu vor ajunge bani, vom găsi bani. Sunt sigură ca sunt cheltuieli neprioritare de unde putem lua bani și pune la drumuri. Este importantă calitatea. Nu vom reuși reparații capitale peste tot unde ne propunem, dar cele pe care le facem trebuie să țină cel puțin un an și jumătate”, a spus primarul general interimar.

De asemenea, edilul i-a dat lui Butucel răgaz o săptămână pentru a plasa pe site un tabel interactiv care va oglindi ritmul lucrărilor efectuate:

Puneți pe site tabelul lucrărilor. Să poată și oamenii vedea ce se face. Dacă pentru o anumită lucrare este preconizată o lună, oamenii vor ști, că dacă ați început acum, peste o lună vor avea drumul reparat”.

Total
0
Shares
Total
0
Share