Simona Halep a pierdut meciul cu Caroline Wozniacki | 6-7, 6-3, 4-6/ Românca ratează a treia finală de Mare Şlem a carierei.

Australian open, romania tenis, simona halep

Finala Australian Open 2018, Simona Halep – Caroline Wozniacki, se dispută în această dimineaţă, de la ora 10:30, în direct pe Eurosport şi în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro şi mediafax.ro.

13:25 CAROLINE WOZNIACKI A CÂŞTIGAT AUSTRALIAN OPEN 2018. Daneza a fost, într-adevăr, zid, în ultimele trei game-uri. A închis meciul, de la 30-30 cu raliu de 16 lovituri, apoi de 10. 25 de lovituri câştigătoare pentru ‘Caro’, 47 de erori neforţate pentru Simona Halep – cu şapte mai multe decât winnere-le. 7-6(2), 3-6, 6-4 scorul finalei.13:19 Wozniacki pune al doilea game la rând pe tabelă după time-out-ul medical.  Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 4-5

13:15 Simona se încovoaie de durere. Este uzură fizică, este uzură mentală şi este tensiune. A pierdut break-ul. A pierdut avantajul, după o nouă greşeală! Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 4-4

13:07 Time-out medical pentru Caroline Wozniacki! Are probleme la genunchi. Scorul: Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 4-3 – cu break pentru liderul mondial.

13:05 BREAK, Simona! Românca este la două game-uri de titlu! Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 4-3.13:25 CAROLINE WOZNIACKI A CÂŞTIGAT AUSTRALIAN OPEN 2018. Daneza a fost, într-adevăr, zid, în ultimele trei game-uri. A închis meciul, de la 30-30 cu raliu de 16 lovituri, apoi de 10. 25 de lovituri câştigătoare pentru ‘Caro’, 47 de erori neforţate pentru Simona Halep – cu şapte mai multe decât winnere-le. 7-6(2), 3-6, 6-4 scorul finalei.

12:59 Simona îşi câştigă serviciul! La 30! Un moment important în acest set decisiv: a reuşit al şaselea as, apoi s-a bazat pe diagonala de rever. Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 3-3.

12:54 Al patrulea break consecutiv. Greşeşte şi Wozniacki, iar ambele sportive par epuizate şi apăsate de rpesiune. Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 2-3.

12:51 Wozniacki trece în faţă, cu un nou break, câştigat la zero! Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 1-3.

12:40 REBREAK!!!! Simona luptă. Şi reuşeşte super-puncte. Pe prima minge de rebreak însă, primul serviciu al Carolinei face diferenţa. Simona are o fracţiune de secundă întârziere la startul spre următoarea lovitură, parcă abuzează de scurtă. Însă apoi vine winner cu 137 km/h şi a treia minge de break. Şi din nou serviciul lui Wonder-Woz este solid, la teu, iar Simona returnează nesigur şi apoi răspunde prea lung. Caroline face exact ce a spus Craig O’Shannessy – aşteaptă victoria de la Simona. Momentan, este în avantaj, pentru că pe a patra minge de break Simona ratează exasperant. Se merge mai departe, dincolo de 10 minute şi jumătate în game. A cincea minge de break şi încă un serviciu-trasor marca Woz. Şase, vine a şasea minge de break: Caroline a ratat voleul, în fileu. Şi dă dublă greşeală! Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 1-2.

12:35 Darrem este îngrijorat, în picioare. Simona ratează atacul, se agaţă cu speranţele de ochiul de Şoim, dar nu are dreptate. Ratează primul serviciul, iar returul pe mingea a doua din partea lui Wozniacki este excelent. Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 0-2.

12:28 Wozniacki îşi apără serviciul în start de set decisiv. Pe Rod Laver Arena, trofeul îşi cere noua campioană. Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3, 0-1.

12:25 Meciul se reia, cu daneza Caroline Wozniacki la serviciu. Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3

12:20 Cum a câştigat Simona setul doi? Salvând 7 din 7 mingi de break, pornind de la super-servicii. Având 20 de procente în plus la frecvenţa primei mingi (63% faţă de 43%). Cu 11 lovituri câştigătoare – trei în plus faţă de Caroline. E adevărat, daneza a avut raport pozitiv winners / unforced errors (8/7), faţă de 11/14 raportul Simonei. Halep – Wozniacki 6-7(2), 6-3

12:15 Arbitra întrerupe meciul, pentru 10 minute. Simona a plecat la vestiare.

12:10 AVEM DECISIV! Simona are probleme la aterizarea pe picior, după serviciu. Are dureri, se dezechilibrează, iar Wozniacki profită. salvează prima oportunitate a Carolinei cu un rever decisiv de pe linia de fund a terenului, apoi urcă la plasă pentru un forehand năprasnic, în lung de linie şi o salvează şi pe a doua. Şi este ehgalitate. Luptă, icneşte, are minge de game, dar forţează prea mult forehandul din interiorul terenului, deşi, clar, nu era necesar. A doua egalitate în game: Caroline dă returul cu rama, este minge de set pentru Simona, dar vine o servă moale, pe care daneza atacă şi aduce eroarea româncei. Ce urmează? A treia minge de break şi un nou punct bine construit de Simona, care o ţine în game. Românca fructifică a treia minge de set, apelând la scurtă şi apoi, cu un voleu pe centru – nu cel mai bun, dar pe care Wozniacki nuîl poate returna.

12:06 Simona duce mâna la coapsă. Are două minfi de break consecutive, dar coapsa stângă îi trimite dureri. Trimite decisiv cu forehandul şi va servi pentru DECISIV! Halep – Wozniacki 6-7(2), 5-3

12.00 Intensitatea meciului a scăzut: în ultimele trei game-uri, nu s-au jucat mai mult de cinci lovituri într-un raliu. Wozniacki îşi câştigă lansarea la 30. Halep – Wozniacki 6-7(2), 3-3.

11:55 Imagini dure: Simona Halep acuză probleme de sănătate, iar medicul îi ia tensiunea. Halep – Wozniacki 6-7(2), 3-2.

11:43 Simo de oţel! Ce meci avem! Cel mai lung game al meciului se poartă pe serviciul Simonei Halep. Liderul mondial salvează prima minge de break cu un dropshot perfect. Apoi, riscă pe dreapta şi câştigă. După şase egalităţi, Caroline ratează în sfârşit. Prima dată – de puţin, a doua oară – un voleu care zboară pur şi simplu afară. Fanii au mesajul perefct pe steagul lor. Halep – Wozniacki 6-7(2), 2-1.

11:35 Simona Halep deschide setul doi cu game câştigat. Rămâne concentrată, are un nou as şi un nou rever câştigător. Daneza este mai sigură în game-ul său, serviciul fiind din nou o armă veritabilă. Halep – Wozniacki 6-7(2), 1-1.

11:30 Este primul set câştigat vreodată de Wozniacki într-o finală de Mare Şlem.

11:25 Wozniacki câştigă primul set al finalei, în tiebreak. Caroline domină primul punct în tiebreak: o pistonează pe rever pe Simo, apoi urcă la fileu şi reuşeşte voleul drive decisiv. Forehandul în lung de linie al danezei decide şi punctul doi – un prim mini-break cedat de Halep. Primul serviciu al Simonei prinde apoi tuşa exterioară, Hawk Eye confirmă, iar asul cu numărul trei al Simonei strânge scorul la 1-2. O nouă ratare a Simonei, pe forehand, o duce pe Wozniacki la 3-1, iar serviciul punctează din nou decisiv în contul danezei, pentru 4-1. Simona revine la linia de serviciu, îşi pironeşte picioarele pe linia de fund şi o atacă cu forehanduri tari pe Caroline: daneza cedează metri faţă de basline şi este pedepsită cu dreaptă câştigătoare de româncă. Se schimbă terenul, la 2-4, Wozniacki punctează la reluare, cu reverul în lung de linie pe care Simona nu îl poate returna – 2-5. Vin patru mingi de set, iar Wozanicki se impune, din nou, graţie reverului, cu 7-2 în tierbeak. Halep – Wozniacki 6-7(2).

11:17 TIEBRREAK-ul decide primul set! Halep – Wozniacki 6-6.

11:13 Wozniacki răspunde cu game alb. Românca are de două ori mai multe lovituri câştigătoare în acest moment (12-6), însă schimburile lungi de mingi îi revin danezei, chiar şi atunci când românca domină începutul. Halep – Wozniacki 5-6.

11:10 Simona egalează! Primii doi aşi o ajută ernom pe Simona Halep. Este al treilea game alb pe serviciu câştigat de liderul mondial. Halep – Wozniacki 5-5.

11:07 REVINE SIMONA!!!! Trei mingi de break consecutive pentru Simona. Un raliu de mare intensitate, încheiat cu eroare pe reverul româncei o anulează pe prima, a doua zboară cu un as al danezei. Dar, după 32 de minute, Simona are BREAK! Halep – Wozniacki 4-5!

10:59 Wozniacki, la un game de câştigarea primului set! Daneza câştigă punctul meciului de până acum, rezistând fabulos în schimb cu Simona, care înaltă privirea spre loja ei. Apar primele semne de frustrare. Halep – Woznniacki 2-5.

10:55 Fantastic! Tură de serviciu câştigată la zero de Halep, cu patru forehanduri câştigătoare! Ca Federer? Ca în meciul cu Kerber? indiferent ce comparaţie vă vine în minte, Simona revine în acest meci! Halep – Wozniacki 2-4.

10:48 Primul game pentru Simona. Patru puncte bine începute de liderul mondial, cu servicii exacte, o ajută să deţină controlul. Reverul punctează decisiv, apoi smulge eroarea din partea ‘zidului’ Wozniacki. Halep – Wozniacki 1-3.

10:45 Seria danezei continuă. Caroline rămâne agresivă, deschide game-ul de serviciu cu forehand câştigător şi îl închide de manieră similară. O dublă greşeală ne dă speranţe, Simona găseşte forehand câştigător, dar în acest moment, daneza este pe val. Halep – Wozniacki 0-3.

10:41 Primul break în meci îi revine danezei! Wozniacki atacă prima, o pune în defensivă pe Simona, nedându-i şansă să atace. Halep – Wozniacki 0-2.

10:37 Caroline Wozniacki câştigă primul game al meciului, servind excelent. Simona îşi trece în cont prima lovitură câştogătoare, de pe rever, la un atac la plasă. Halep – Wozniacki 0-1.

10:25 Jucătoarele sunt pe tunel. Simona, cu rochiţa ei roşie, simplă, este gata de confruntarea cu Wozniacki. Hai, Simona! Primul serviciu ]n partidă îi aparţine danezei.

Învingătoarea meciului Simona Halep – Caroline Wozniacki va deveni a 24-a campioană din istoria Australian Open-ului, de la startul Erei Open (prima ediţie – 1969) şi a 47-a campioană de Mare Şlem în Era Open.

Simona Halep – Caroline Wozniacki. Aşa o finală n-ai unde să găseşti, poate doar în poveşti să-ntâlneşti

Simona Halep – Caroline Wozniacki este prima finală de turneu de Mare Şlem din Era Open în care se întâlnesc două sportive care au salvat cel puţin o minge de meci în precedentele şase partide. Românca este prima jucătoare din istorie care ajunge la meciul de titlu la acest nivel după ce a salvat pe parcurs mingi de meci în două partide.

Numărul 1 şi numărul 2 mondial nu s-au mai întâlnit într-o finală în tenisul feminin din 2015, iar ultima finală de la Australian Open între primele două favorite s-a consumat tot în 2015, când #1, Serena Williams, a învins-o pe Maria Şarapova.

Ediţia 2018 a ‘Open-ului Vesel’ este doar a doua de la începutul anilor 2000 în care sportivele plasate pe tablou pe liniile 1 şi 128 nu au cunoscut gustul succesului în Grand Slam-uri. Se repetă, practic, situaţia din 2011, când daneza Wozniacki a fost în premieră principală favorită, iar pe locul doi a fost rusoaica Vera Zvonareva. Mergând mai departe, finala Australian Open 2018 este prima, după 28 de ani, în care se luptă două sportive care vor să câştige primul titlu de Mare Şlem al carierei: în 1980, Hana Mandlikova a învins-o în două seturi, 6-0, 7-5, pe Wendy Turnbull.

Dacă finala Simona Halep – Caroline Wozniacki s-ar fi jucat în 2014, când daneza juca ultima finală de Mare Şlem a carierei, iar Simona dădea prima lovitură la Roland Garros – la senioare, atunci meciul ar fi fost doar o luptă de anduranţă între cele mai bune două jucătoare defensive din circuit. Un ‘The Wall’ versus ‘The Wall’. Două recuperatoare de aur, care ar fi putut lupta ca Făt Frumos şi Zmeul Zmeilor trei zile şi trei nopţi dinapoia liniei de fund a terenului.

Însă Australian Open 2018 aduce faţă în faţă două jucătoare care şi-au schimbat jocul: Simona Halep a uimit pe toată lumea la Melbourne cu atacuri repetate la plasă, cu un joc agresiv de pe linia de fund care a jumulit-o mai întâi pe Bouchard, apoi pe Pliskova şi, în final, pe Kerber. Atât de schimbată a fost Simona, încât, în timpul duelului cu Pliskova, administratorii conturilor oficiale ale Australian Open-ului şi WTA-ului au avut reacţii de uimire totală, aşa cum aţi citit la momentul respectiv pe www.prosport.ro.

Nici Simona Halep nu a stat degeaba în ceea ce priveşte serviciul, eternul punct slab al jocului ei. După US Open s-a antrenat ca nebuna, de una singură, servind coşuri de mingi, apoi a profitat din plina de întreaga experienţă a lui Andrei Pavel la acest capitol. Rateuri dă şi acum serviciul Simonei, dar la fel de adevărat este că de mai multe ori i-a dat siguranţă româncei şi a salvat-o din momente dificile în această formidabilă cursă purtată la Antipozi.

Halep şi Wozniacki continuă să fie ziduri, care returnează mingi imposibile, însă sunt şi mult mai mult decât atât, acum, când sunt pentru a treia oară la un pas de primul titlu de Mare Şlem şi pe punctul de a da o palmă ‘cârcotaşilor’.

Total
0
Shares
Total
0
Share