Alte știri

Sinteza săptămânii la CNA: Peste 50 de persoane reținute în 11 cauze penale pe diferite fapte de corupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul Național Anticorupție a publicat un comunicat de presă în care a făcut un bilanț al activității instituției pe durata ultimei săptămâni. În cadrul sintezei făcute publice, se regăsesc cifre ce se referă la numărul de dosare deschise, cauze penale, despre persoanele care au fost reținute și alte date importante.

Pe durata ultimei săptămâni, în cancelaria CNA, au fost înregistrate 826 de materiale, inclusiv demersuri de la preşedinţie (3), parlament (1) şi guvern (4). În cadrul aceleiași perioade de timp, au fost efectuate 7 analize operaționale și pornite 11 cauze penale pe diferite fapte de corupție.

În perioada 11-17 iunie, 14 persoane au fost plasate în izolatorul CNA, 11 în penitenciar și alte 33 de persoane în arest la domiciliu. 26 de proiecte de lege au fost transmise CNA pentru expertiză și 2 pentru avizare.

Ofițerii CNA au instruit peste 200 de funcționari în privința respectării legii integrității. 61 de apeluri au fost recepționate de linia națională anticorupție. Dintre acestea doar 5 au fost de competența CNA-ului.

loading...

Comments are closed.