Social

SIS – 26 de ani în slujba cetăţeanului, societăţii şi a statului!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informaţii şi Securitate marchează  aniversarea a 26-a de la crearea organelor securităţii statului.

Evenimentul a debutat cu un mesaj de felicitare din numele conducerii Serviciului de Informații și Securitate în care este exprimată preţuirea pentru toţi cei care de-a lungul timpului şi-au dedicat cariera asigurării securităţii naţionale.

Ulterior, Mihai Balan  și membrii Colegiului  Serviciului de Informații și Securitate au adus un omagiu eroilor organelor securității statului, prin depuneri de flori la monumentul ce le-a fost dedicat, din scuarul instituției.

Ofiţerii de informaţii şi securitate au ţinut un minut de reculegere în memoria celor care au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii  Republicii Moldova.

Mihai Balan, directorul SIS a menţionat contribuţia angajaţilor organelor securităţii statului la apărarea ordinii de drept şi demnităţii naţionale.

,,Serviciul de Informaţii şi Securitate are obligaţia de a proteja drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului, societăţii şi statului. Vom depune şi în continuare toate eforturile pentru a preveni riscurile şi ameninţările la adresa securităţii naţionale”, a evocat directorul SIS.

Alături de ofițerii SIS la cea de-a 26-a aniversare a fost și președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Am fost onorat să fiu astăzi alături de ofițerii SIS la cea de-a 26-a aniversare a Serviciului de Informații și Securitate, de cei care stau la straja țării. Zilnic, ne confruntăm cu provocări, regiunea în care trăim fiind intersectată de interese geopolitice. Sunt provocări regionale, dar și globale, începând de la actele de terorism, până la traficul de ființe umane, crime economice, securitate informațională ș.a. Țara noastră înfruntă aceste provocări și datorită contribuției fiecăruia dintre ofițerii SIS, care își servesc cu devotament patria.”, a declarat speakerul.

loading...

Write A Comment