Actual

SIS a elaborat un nou Ghid privind „Protecția antiteroristă a infrastructurii critice”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate a elaborat un nou Ghid privind „Protecția antiteroristă a infrastructurii critice”. Scopul îndrumarului este de a susține măsurile de asigurare a securității cetățenilor și de a preveni vulnerabilitățile obiectivelor protejate.

Prin acest document, Centrul Antiterorist și-a propus să continue promovarea culturii de securitate în societate și să eficientizeze mecanismele de informare despre eventualele pericole teroriste.

Materialul informativ conține procedurile sistemului de management a riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților specifice infrastructurii critice, modalitățile de protecție ale acesteia, precum și o serie de recomandări practice referitoare la căile de contracarare a eventualelor amenințări teroriste. Acesta este destinat tuturor autorităților publice și agenților economici (operatorilor) care sunt responsabili de obiectivele infrastructurii critice ale Republicii Moldova.

Ghidul a fost elaborat în vederea realizării pct. 7 subpct. 10) din Regulamentul privind protecția antiteroristă a infrastructurii aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 701 din 11.07.2018 și Planului de acțiuni a Centrului Antiterorist pentru anul 2020.

Ghidul conține indicații practice privind procesul de pașaportizare antiteroristă, responsabilitățile specifice ale gestionarilor infrastructurii critice, precum și sfaturi practice de prevenire a activității teroriste pentru cetățenii Republicii Moldova.

Ghidul este accesibil la următorul link:
https://antiteror.sis.md/content/protectia-antiterorista-infrastructurii-critice

loading...

Comments are closed.