Actual

SIS cere blocarea unui site rusesc, care promovează informații false ce incită la ură și război

Pinterest LinkedIn Tumblr

În conformitate cu pct. 26-28 din Dispoziția nr. 1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în procesul de colectare de date despre surse cu conținut online care promovează informații false, în domeniul ce afectează securitatea națională a fost identificat în rețeaua globală Internet web site, cu adresa: https://svpressa.ru, care la data de 31 iulie curent, a publicat un material jurnalistic cu denumirea sugestivă: „Кишинев и Бухарест готовятся объявить Тирасполю войну” subtitlu: „Зачем Молдавия хочет прекратить миротворческую операцию на Днестрe”.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Serviciul a stabilit că, atât titlul materialului cât și unele teze enunțate în cadrul articolului reflectă unilateral opinii în susținerea și promovarea agresiunii militare contra Ucrainei precum și anumite informații de natură falsă menite prin propagarea războiului să afecteze securitatea națională.

Ca urmare a celor menționate, prin Ordinul Directorului Serviciului de Informații și Securitate Nr. 43, a fost solicitată blocarea site-ului web menționat ca sursă care promovează informații false ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022.

loading...

Comments are closed.