Alte știri

SIS infirmă categoric declarațiile făcute în cadrul briefingului de presă susținut de către deputații unei fracțiuni parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

SIS infirmă categoric declarațiile făcute în cadrul briefingului de presă susținut de către deputații fracțiunii PSRM, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Menționăm că toate informațiile deținute la nivel instituțional au fost remise organelor de ocrotire a normelor de drept naționale, precum și membrilor Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus.

În același timp, pe durata investigării cazului, reprezentanții SIS, inclusiv directorul instituției, și-au manifestat disponibilitatea și deschiderea pentru cooperare și au acordat suport, conform competențelor, în vederea stabilirii persoanelor implicate și clarificării cauzelor ce au dus la crearea incidentului.

Instituția, în repetate rânduri, a făcut declarații publice în cadrul cărora și-a reiterat poziția și a negat orice implicare în activități ilicite legate de posibila răpire a cetățeanului ucrainean.

Regretăm faptul că actorii politici tot mai frecvent în retorica lor utilizează SIS și încearcă să manipuleze opinia publică prin insinuări și interpretări pentru a-și promova imaginea în campanie electorală.

Serviciul de Informații și Securitate sugerează și îndeamnă deputații fracțiunii PSRM, cu probele pe care le invocă că le dețin, să se adreseze Procuraturii Generale pentru a fi inițiată o cercetare sub prisma penală a faptelor la care fac referire, ce va demonstra fie veridicitatea celor imputate de către aceștia, fie caracterul declarativ și politic al evenimentului de presă de astăzi”, transmite SIS.

loading...

Comments are closed.