Alte știri

Situația din localitatea Copanca a fost examinată la fața locului de către reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au vizitat astăzi comuna Copanca, raionul Căușeni, pentru a se documenta la fața locului cu situația creată în urma pandemiei de coronavirus.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La întâlnirea cu administrația publică locală au fost discutate aspecte ce țin de libera circulație, evoluția situației epidemiologice din localitate, funcționarea Centrului Medicilor de Familie, modul de pregătire și adaptare a școlilor și grădinițelor pentru primirea elevilor și a copiilor în contextul noilor realități dictate de pandemie.

Totodată, a fost consultată situația privind implementarea proectelor din Programul Activităților de Reintegrare a Țării (PARȚ), de care beneficiază s. Copanca. Primarul localității a evidențiat rezultatele obținute la etapa curentă și a atras atenția asupra unor probleme care necesită implicare și sprijin din partea autorităților publice centrale, în vederea modernizării localității și corespunderii la standarte internaționale. În anul curent, din fondul PARȚ au fost alocate 350 mii lei pentru termoizolarea clădirii grădiniței de copii din localitate.

La sedință au participat și reprezentanții Inspectoratului General de Poliție, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Centrului Medicilor de Familie.

Biroul a reitarat deschiderea de a mentine un dialog permanent cu administrația locală pentru a soluționa problemele stringente ce țin de bunăstarea cetățenilor.

Comuna Copanca este situată în Zona de Securitate și are cca 4500 de locuitori.

Citește și: Situația degradantă din Zona de Securitate în atenția Comisiei Unificate de Control

loading...

Comments are closed.