Alte știri

Situația epidemiologică privind infecția COVID-19, la data de 9 aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Republica Moldova sunt înregistrate la moment 1174 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. Din numărul total de cazuri, 1058  sunt cu transmitere locală și 116 cazuri de import.

În Transnistria sunt înregistrate 69 cazuri confirmate cu noul coronavirus.

În total, au fost confirmate 317 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-86, asistenţi medicali-108, felceri-24, paramedici- 1, farmacişti-6, personal auxiliar-92 persoane. Cei mai mulți fiind angajații spitalului raional și asistenței medicale urgente din Soroca-96, Ștefan Vodă-46, Glodeni-20.  16 cazuri de infectare au fost confirmate rândul angajaților Spitalului Clinic Republican, iar 9 din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 128 – stare gravă, 367 –  stare de gravitate medie, restul  în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, la moment, sunt internate 88 persoane cu infecția COVID-19. Din numărul total de internați  61 sunt copii. La Clinica ”Emilian Coțaga” a Institutului Mamei și Copilului din numărul total de 13 pacienți, 7 sunt copii.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate alte 7 persoane.

Până la ziua de azi, 50 persoane au fost tratate, iar 28 persoane au decedat.

Referitor la ultimul deces este vorba de un bărbat de 79 ani, din Orhei. Pacientul a fost transferat la 8 aprilie în stare gravă la Spitalul Clinic Republican.

În ultimele 24 ore, au fost înregistrate 205 apeluri la Linia Verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Citește și: Medicii din localitățile-focar de COVID-19 ar putea fi asigurați cu hrană, cazare și transport

loading...

Comments are closed.