Alte știri

Situaţia la frontieră, bilanțul săptămânii

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 22 – 28 aprilie 2019, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 144 de evenimente, cu documentarea a 158 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 65 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 22 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 44 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
– 13 tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 261 de consemne, dintre care 13 pe INTERPOL, iar 248 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 101 cetăţeni străini, dar și 145 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 149 de procese verbale și chitanțe înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 130 000 lei și încasarea amenzilor de 60 500 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 369 897 traversări, dintre care un număr mai mare – 212 139 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 49% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ziua de Paște, polițiștii de frontieră au înregistrat 32 049 traversări persoane și 6 482 traversări mijloace transport. Din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost înregistrat cel al trecerilor cetățenilor străini – 17 693 traversări.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, din ultimele 24 de ore au fost:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 466 traversări persoane,
PTF Leușeni – 4 553 traversări persoane,
PTF Otaci – 2 571 traversări persoane,
PTF Sculeni – 2 044 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 1 603 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 1 259 traversări persoane,
PTF comun Criva – 1 111 traversări persoane,
PTF Costești – 1 069 traversări persoane,
PTF Cahul – 1 045 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, nefiind consemnate valori ridicate în trafic.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

loading...

Comments are closed.