Politic

Slusari: ”Constat o erodare foarte rapidă a actualei guvernări”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Despre sondajul de ieri.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Voi fi succint și dur. Constat o erodare foarte rapidă a actualei guvernări. Dar lucrul cel mai grav este discreditarea enormă a vectorului european. Dezamăgirea poate fi una ireversibilă.
Miza voastră să aveți imagine pozitivă pe fundalul persoanelor toxice precum Șor și Dodon nu mai funcționează. Probabil, de aceea nu ați vrut să excludeți partidul Șor din viața politică și nu revine nimeni la culioc și Bahamas. Dar ați uitat că sunteți la putere și declarațiile voastre înflăcărate arată ridicol. Alegerile au trecut, dar mulți din voi nu pot ieși din electorală. Drept rezultat vedem creșterea vertiginoasă a politicienilor toxici, ceea ce reprezintă totalmente vina guvernării noi.

În timp record de scurt incompetența, aroganța, inconsecvența și chiar rea intenția multora din voi au adus la reabilitarea și avansarea persoanelor importante din grupările criminal-politice. Sistemul mafiot foarte rapid vă absoarbe. Pe alocuri observăm concreșterea „oamenilor buni” cu oamenii răi din regimurile precedente. Problemele economice, mai ales cele legate de formarea prețurilor și crearea locurilor de muncă, în general, sunt lăsate de izbeliște.

Speranța voastră pe asistență externă fără rezerve este greșită, atâta timp cât pe intern domină haosul și lipsa de viziune. Moldova l-a mai văzut pe Biden în beci la Filat și pe Merkel alături de liderul PLDM. Ce a urmat, cunoaștem cu toții. Partenerii externi nu vor face reforme în locul moldovenilor și sprijinul lor necondiționat nu poate fi pe mult timp.
Vă chem la responsabilitate și corectarea urgentă a cursului de guvernare. Altfel nu veți fi iertați niciodată pentru aruncarea țării înapoi în mâinile grupărilor oligarhice și exodul ultimilor oameni activi din țară.

Alexandr Slusari, ex-vicepreședintele Parlamentului, lider al PPDA.

loading...

Comments are closed.