Alte știri

Slusari o acuză pe Maia Sandu că nu convoacă CSS la subiectul concesionării Aeroportului Chișinău: ”Nu avem ce discuta cu Rothschild”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA, o acuză pe Maia Sandu că nu convoacă Consiliul Suprem de Securitate la subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, așa cum a solicitat deputatul Chiril Moțpan, ultimul fiind și membru al CSS.

Potrivit lui Slusari, demersul despre convocarea CSS a fost făcut cu câteva săptămâni în urmă, dar până acum nu au fost văzute careva ”mișcări” din partea Maiei Sandu și a Președinției. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă la care a fost prezentat un răspuns de la Procuratura Generală despre procedura de concesionare a AIC, în 2013.

Citește și: Analistul și consultantul politic, Cristian Hrițuc: „Strategii Maiei Sandu au dus-o într-o zonă în care n-are opțiuni. PSRM conduce tactic jocul”

Politicianul a citat din răspunsul PG, precum că toată procedura de concesionare a AIC a fost viciată din start, cu implicarea Guvernului (a votat și Maia Sandu – n.r.), a ministerului Economiei și a Agenției Proprietății Publice. Mai mult, procurorii susțin că documentația despre concesionare și contractul final a fost elaborată pe strada Tighina 12, mun. Chișinău, acolo unde își au sediile mai multe companii din grupul Șor.

În cadrul aceleași conferințe de presă, Slusari a spus că țara nu are ce negocia cu Rothschild sau cu alți criminali, făcând aluzie clară la întâlnirea Maiei Sandu și a ministrului ei de la Economie cu afaceristul Nat Rothschild, în 2019, după ce milionarul anunțase că a preluat AIC de la Ilan Șor.

Citește și: (Video) Brînzan recunoaște că împreună cu Maia Sandu s-au întâlnit cu Rothschild pe 12 august

loading...

Comments are closed.